Sitene Ekle AR2412AP Model Access Point Kurulum Resimli Anlatim ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

AR2412AP Model Access Point Kurulum Resimli Anlatim

  Cihazı RJ-45 ethernet girişi olan herhangi bir bilgisayara bağlayarak, bilgisayar üzerindeki herhangi bir internet tarayıcısı ile yapılandırabilirsiniz. Kullanılacak web 15 tarayıcısının Internet Explorer olması durumunda tarayıcı versiyonunun 6.0 ve üzeri olması gerekmektedir. İLK KARŞILAMA SAYFASINA BAĞLANMA Bilgisayarın RJ-45 ethernet portundan gelen Cat6 ethernet kablosunu AR2412AP’ nin poe adaptör Lan girişine, poe adaptörün poe girişinden gelen Cat6 ethernet kablosunu da cihazın Lan girişine bağlayın. Gerekli görsel aşağıda verilmiştir. ZE-TA AR2412AP’ nin varsayılan IP adresi 192.168.188.253’ dür. Bilgisayarın yerel ağ IP adresini 192.168.188.x şeklinde ayarlayın. Gerekli görsel açıklamalar aşağıda verilmiştir




Yukarıdaki şekilde verildiği gibi bilgisayarınızın yerel ağ bağlantısına 192.168.188.X şeklinde ip verin, daha sonrasında tamam butonu ile ayarları kaydedin. Yukarıda verilen görsel anlatımda 192.168.188.100 ip adresi kullanılmıştır. 1. Bilgisayarın web tarayıcısına AR2412AP’ nin varsayılan IP adresi olan 192.168.188.253 yazın ve klavyeniz üzerindeki enter-giriş tuşuna basın. 18 2. Karşınıza aşağıda görülen şekilde bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda User Name (Kullanıcı Adı) ve Password (Parola) yazan kısma admin yazın, ardından alt kısımda bulunan Login (Giriş) butonuna tıklayın.
İlk karşılama sayfasında SSID yayın ismi, çalışma modu, kanal, yazılım versiyonu, donanım versiyonu, sistem araçları gibi bilgileri özet şeklinde görebilirsiniz. Cihazın varsayılan çalışma modu Wireless AP’ dir. Diğer modların yapılandırılması aşağıdaki adımlarda anlatılacaktır. GATEWAY (AĞ GEÇİDİ – ROUTER) Karşılama sayfasının sol menüsünde yer alan Internet Settings kısmına tıklayın. Ardından aşağıdaki görselde yer alan ekran ile karşılacaksınız. Bu ekranda PPPOE, yada Dinamik IP menüsünü seçin. Ardından SSID, kanal ve parola bilgilerini girebilirsiniz. WAN ayarlarında dinamik ip seçerseniz, ilgili alanlara gerekli bilgileri doğru bir şekilde girin. Ardından ayarları kaydetmek ve işlemi sonlandırmak için Apply butonuna 20 tıklayın. WAN ayarlarında PPPOE (Adsl) seçerseniz, internet servis sağlayıcınızın size verdiği kullanıcı adı ve parola bilgilerini girin. Kullanıcı adı genellikle bir mail adresidir. Ardından wireless bölümündeki ilgili alanları doğru bir şekilde doldurun. Ayarları kaydederek işlemi sonlandırmak için Apply butonuna tıklayın. Bu işlemden sonra cihaz yeniden başlayacaktır, bu sebeple kısa bir süre bekleyin.
Ardından bilgisayarın yerel ağ ip adresini tekrar otomatik düzene alın. Bu şekilde cihazı başarıyla gateway moda almış oldunuz. WiFi REPEATER (KABLOSUZ TEKRARLAYICI) İlk karşılama sayfasının sol menüsünde yer alan WiFi Repeater kısmına tıklayın. Gelen ekranda sağ tarafındaki Scan AP butonunu kullanarak ağ taraması yapın, bulunan ağlardan bağlanmak için belirlediğiniz SSID ismini sağ taraftaki Select AP butonuna tıklayarak seçin. (Örneğin: ZMK). ZMK SSDI ismi parola korumalı ise bu SSID’ nin parolasını SSID seçiminden sonra çıkacak parola ekranına girin. Daha sonrasında Apply butonuna tıklayın ve kaydedin. Cihazın yeniden başlaması için bir süre bekleyin. Ardından bilgisayarın yerel ağ ip adresini tekrar otomatik düzene alın. Bu şekilde cihazı wifi repeater moduna alarak kablosuz internet bağlantısını başarıyla kablosuz şekilde tekrarlamış oldunuz.
WIRELESS AP (ERİŞİM NOKTASI – ACCESS POİNT) İlk karşılama sayfasının sol menüsünde yer alan Wireless Coverage (Kablosuz Kapsama) kısmına tıklayın. Açılan ekranın çalışma modu Access Point şeklindedir. Bu sayfada cihazın SSID yayın adını, yayın parolasını değiştirebilirsiniz. Ayarlamaları isteğinize göre yaptıktan sonra işlemleri kaydetmek ve sonlandırmak için Apply butonuna tıklayın. Cihaz yeniden başlayacaktır, bu sebeple bir süre bekleyin. Ardından bilgisayarın yerel ağ ip adresini tekrar otomatik düzene alın. Bu şekilde cihazı başarıyla Access Point moduna aldınız. 



0 yorum:

Yorum Gönder