Sitene Ekle Bilgisayar ve Laptop Hızlandırma Yolları ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

Bilgisayar ve Laptop Hızlandırma Yolları







Bilgisayarı Hızlandırma Yolları :
Bir sürü para verdiniz ve yeni bir bilgisayar aldınız.Bilgisayarınız hızdan uçuyor ama kullanmaya başladıktan sonra bilgisayarınız zamanla yavaşlamaya başlar.Bilgisayarınızda işlem yaptıkça,internette dolaştıkça,resim,müzik,video indirdikçe,programları kurup kaldırdıkça vs. bilgisayarınız yavaş yavaş eski performansını kaybetmeye başlar.Eğer gerekli önlemleri almazsanız bu sizi çilekeş bir hale sokabilir.Peki bu durumda ne yapmanız gerekir ? Yapmanız gerekenler basit..Bir kaç adımda bilgisayarınız ilk haline dönmese bile gözle görünür bir hızlanma yaşayabilirsiniz.

Gelelim neler yapabileceğinize :

-İlk önce kaliteli bir antivirüs ile bilgisayarınızı detaylı bir şekilde taramadan geçirin çünkü mevcut yavaşlamaya bir zararlı yol açıyor olabilir.


-İkinci olarak BAŞLAT>>DENETİM MASASI>>>PROGRAM EKLE/KALDIR a gidin.Şöyle bir bakın kullanmadığınız,işinize yaramayan programları ortadan kaldırın.Boşuna sermayeden yemesinler.Bu iş için alternatif olarak REVO UNİNSTALLER kullanabilirsiniz.

-Üçüncü adımda bilgisayarımızdaki artık dosyaları,çerezleri vs. temizlemeniz gerekir.Bu iş içinse CCLEANER biçilmiş kaftandır.Bu işlemi aralıklarla yapmanız faydalı olacaktır.


-Temizlik işini de bitirdiyseniz diğer işleme geçelim.Sağ alttaki sistem saatinin yanına bakın.Orada simge sayısı fazlaysa arka planda bir çok program çalışıyor demektir.O kısımdaki kullanmadıklarınızı kapatın.

-Daha sonra masaüstünüze şöyle bir bakın.Orada çok fazla dosya,klasör,kısayol varsa onları ortadan kaldırmaya bakın.Masaüstü ne kadar temizse o kadar iyidir.En iyisi temel kısayolların orda durması(Bilgisayarım,Geri dönüşüm kutusu,belgelerim,ağ bağlantılarım) Bunların dışındakiler sık kullandıklarınız olabilir.


-Masaüstünüzde bir duvar kağıdı kullanıyorsanız bu da olumsuz bir durumdur.Hemen kaldırın gözünüz görmesin

-Yapmamız gereken diğer işlem ise disk birleştirme işlemidir.Bu işlemi ise DEFRAGGLER programıyla hızlı bir şekilde yapmanız mümkün.Ve bu işlemi de belirli aralıklarla yapmak performansınızı arttıracaktır.



Hepsi bu kadar.Bütün bunlara rağmen hala kağnı gibi bir bilgisayarınız varsa yapılacak en iyi işlem cüzdanınıza uygun bir şekilde donanımınızın seviyesini yükseltmek...:


Ubnt access pointler ile kurulum sırasında sorunlar yaşıyorsanız bu yazımda Pico ve Nano Station M2 kurulumu konusunda destek alabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder